Kocyk Delikatesy - jakość i tradycja
Zobacz gazetkę Zlokalizuj sklep
Wyszukaj
Newsletter Lista zakupów
0
Delikatesy Kocyk

Kocyk blisko Ciebie

zobacz na mapie

Alkohole

Zapraszamy na nasz profil na facebooku!
Śledź nas i bądź na bieżąco z najnowszymi super ofertami!

Obserwuj Delikatesy Kocyk na Facebooku

Oferta dla Młodej Pary

 

 

NASZE NOWOŚCI 

 

NowościNowości NowościNowości

zobacz więcej

 

Do poczytania

Piwo prorocze "Moses"

Tylko w krakowskim Kocyku nowe piwo Prorocze "Moses" tylko za 5.99 zł
Zobacz więcej
własność Wyborowa Pernod Ricard

Bubble Trouble

Jeśli szampan to nie Twoja bajka, a chciałbyś świętować z bąbelkami, spróbuj Bubble Trouble.
Zobacz więcej
własność Wyborowa Pernod Ricard

Seagram's Refresh

Cytrusowe orzeźwienie o smaku słońca na hiszpańskiej plaży.
Zobacz więcej
własność Wyborowa Pernod Ricard

Tom Collins

Owocowe orzeźwienie na każdą porę roku. Smak zawsze zależy od Ciebie.
Zobacz więcej
własność Wyborowa Pernod Ricard

Malibu Kiwi

Słodko-kwaśna tropikalna przyjemność prosto z Barbadosu.
Zobacz więcej
własność Wyborowa Pernod Ricard

On The Rocks

Promienie meksykańskiego słońca zamknięte w eleganckiej, prostej kompozycji.
Zobacz więcej

Czy masz ukończone 18 lat?

Strona zawiera treści dla osób pełnoletnich. Musisz mieć ukończone 18 lat, aby przeglądać zawartość strony.

Przepis Kocyka

Szybkie pączki

Przygotowanie

W garnku rozgrzewamy litr oleju, w którym będą smażone pączki.

Wszystkie składniki na pączki umieszczamy w misce i mieszamy widelcem. Ciasto będzie  robić się kleiste, ale nie dosypujemy więcej mąki, bo pączki wyjdą twarde i zbite.

Odmierzamy małe porcje ciasta za pomocą małej łyżeczki i umieszczamy je w garnku. Żeby ciasto łatwiej odchodziło od łyżeczki, warto łyżeczkę umoczyć w oleju przed nabraniem na nią ciasta. Pączki smażymy na złoty kolor z obu stron. Przekładamy na papierowy ręcznik, żeby odsączyć z tłuszczu. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladą. 

Wystudzone posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladą, pączki można podwać również same lub z marmoladą.

Składniki

  • 2 serki homogenizowane po 140 g
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dodatkowo 1 l oleju do smażenia

Zobacz cały przepis