Czy masz ukończone 18 lat?
Strona zawiera treści dla osób pełnoletnich. Musisz mieć ukończone 18 lat, aby przeglądać zawartość strony.

Szybkie pączki
PrzygotowanieW garnku rozgrzewamy litr oleju, w którym będą smażone pączki. Wszystkie składniki na pączki umieszczamy w misce i mieszamy widelcem. Ciasto będzie robić się kleiste, ale nie dosypujemy więcej mąki, bo pączki wyjdą twarde i zbite. Odmierzamy małe porcje ciasta za pomocą małej łyżeczki i umieszczamy je w garnku. Żeby ciasto łatwiej odchodziło od łyżeczki, warto łyżeczkę umoczyć w oleju przed nabraniem na nią ciasta. Pączki smażymy na złoty kolor z obu stron. Przekładamy na papierowy ręcznik, żeby odsączyć z tłuszczu. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladą. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladą, pączki można podwać również same lub z marmoladą. |
Składniki
|