Przepis na

Mrożona herbata – arbuzowa świeżość

Składniki

  • arbuz 1kg
  • herbata Lipton o smaku cytryny (3 szt.)
  • gałązki mięty
  • cytryna (1szt.)

Przygotowanie

  1. Z arbuza wydrąż kulki, przełóż je na tacę i zamroź je.
  2. Resztę arbuza zmiksuj w kielichu blendera. Skórkę pokrój w długie paski. 
  3. Trzy sztuki herbaty Lipton zaparz wrzątkiem (ok. 500ml), przykryj spodkiem i odstaw na ok. minutę.
  4. Do dzbanka w połowie napełnionego lodem dodaj zmiksowanego arbuza, zmrożone wcześniej kulki arbuza, listki mięty oraz jedną cytrynę pokrojoną w plastry.
  5. Całość zalej zaparzoną wczesniej herbatą. Dzbanek ozdób paskami ze skóry arbuza.

Smacznego!

Brakuje Ci któregoś składnika?