Składniki
- Pierś z kurczaka (3 szt.)
- Przyprawa do kurczaka z grilla (1 op.)
- Ananas (1szt.)
- Sos sweet chilli (100ml)
- Przyprawa kolendra(1 szt.)
- Masło (1łyżka)
- Oliwa z oliwek (4 łyżki)
- Czerwona cebula (2 szt.)
- Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
- Pierś umyj, osusz ręcznikiem i pokrój w grubszą kostkę.
- Przyprawę do kurczaka wymieszaj z oliwą i zanuż w niej kawałki mięsa.
- Pokrojonego ananasa i pokrojoną cebulę nabijaj na drewniane patyczki (wcześniej zamoczone w wodzie, żeby nie paliły się na grilu) na przemian z mięsem z kurczaka.
- Szaszłyki ułóż na rozgrzanym grillu i piecz je 15 minut, obracając co chwilę.
- Sos sweet chilli podgrzej w rondelku, dodaj masło oraz kolendrę. Wszysto razem wymieszaj.
- Gotowe szaszłyki podaj na talerzu polane sosem chilli.
Smacznego!