Przepis na

Szaszłyki z kurczaka z ananasem

Składniki

  • Pierś z kurczaka (3 szt.)
  • Przyprawa do kurczaka z grilla (1 op.)
  • Ananas (1szt.)
  • Sos sweet chilli (100ml)
  • Przyprawa kolendra(1 szt.)
  • Masło (1łyżka)
  • Oliwa z oliwek (4 łyżki)
  • Czerwona cebula (2 szt.)
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Pierś umyj, osusz ręcznikiem i pokrój w grubszą kostkę.
  2. Przyprawę do kurczaka wymieszaj z oliwą i zanuż w niej kawałki mięsa.
  3. Pokrojonego ananasa i pokrojoną cebulę nabijaj na drewniane patyczki (wcześniej zamoczone w wodzie, żeby nie paliły się na grilu)  na przemian z mięsem z kurczaka. 
  4. Szaszłyki ułóż na rozgrzanym grillu i piecz je 15 minut, obracając co chwilę.
  5. Sos sweet chilli podgrzej w rondelku, dodaj masło oraz kolendrę. Wszysto razem wymieszaj.
  6. Gotowe szaszłyki podaj na talerzu polane sosem chilli.

Smacznego!

Brakuje Ci któregoś składnika?