Składniki
- Margaryna Kasia (400 g)
- Mąka pszenna (3,5 szklanki)
- Cukier puder (200g)
- Jajka (2 szt.)
- Proszek do pieczenia (1 łyżeczka)
- Cukier waniliowy (1 opak.)
Przygotowanie
- Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.
- Dodać margarynę posiekaną na drobne kawałki.
- Wbić jaja. Całość szybko zagnieść, owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 1h.
- Po upływie 1h ciasto rozłożyć na stolnicy posypanej mąką i rozwałkować na grubość ok 3-4mm.
- Z ciasta powycinać foremkami ciasteczka świąteczne i poukładać na formie wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec około 8 minut w temperaturze 200 st. C. Po ostygnięciu dowolnie udekorować.
Smacznego!