Przepis na

Kruche ciasteczka

Składniki

  • Margaryna Kasia (400 g)
  • Mąka pszenna (3,5 szklanki)
  • Cukier puder (200g)
  • Jajka (2 szt.)
  • Proszek do pieczenia (1 łyżeczka)
  • Cukier waniliowy (1 opak.)

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.
  2. Dodać margarynę posiekaną na drobne kawałki.
  3. Wbić jaja. Całość  szybko zagnieść, owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki  na około 1h.
  4. Po upływie 1h ciasto rozłożyć na stolnicy posypanej mąką i rozwałkować na grubość ok 3-4mm.
  5. Z ciasta powycinać  foremkami ciasteczka świąteczne i poukładać  na formie wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Piec około 8 minut w temperaturze 200 st. C.  Po ostygnięciu dowolnie udekorować. 

Smacznego!

Brakuje Ci któregoś składnika?