Składniki
- Margaryna do pieczenia (60g)
- Ser biały mielony trzy razy (300g)
- Żółtka (2szt)
- Cukier puder (100g)
- Mała cytryna (1szt)
- Śmietanka 30% (250ml)
- Kawa rozpuszczalna (1 łyżka)
- Likier kawowy (1 łyżka)
- Cukier (2 łyżeczki)
- Okrągłe biszkopty (30szt)
- Maliny lub truskawki lub borówki (1garść)
Przygotowanie
- Margarynę utrzyj z cukrem pudrem i żółtkam. Cytrynę umyj i zetrzyj skórkę na tarce. Kawę zalej gorącą wodą, wymieszaj z cukrem, gdy przestygnie wymieszaj z likierem kawowym.
- Śmietankę ubij na sztywno. Masę z żółtek wymieszaj z serem, łyżeczką skórki startej z cytryny i ubitą śmietanką.
- W kawowym ponczu mocz biszkopty i ułóż po kilka na dnie pucharków. Na biszkopty nałóż część masy serowej i posyp owocami. Nastęnie nałóż kolejną warstwę masy i przykryj biszkoptami namoczonymi w ponczu.
- Całość przykryj resztą masy serowej, oprósz kakao i udekoruj resztą owoców.
Smacznego!