Kocyk Delikatesy - jakość i tradycja
Zobacz gazetkę Zlokalizuj sklep
Wyszukaj
Newsletter Lista zakupów
0
Delikatesy Kocyk

Kocyk blisko Ciebie

zobacz na mapie

Nowe Delikatesy w sercu Krakowa!

Nowe Delikatesy w sercu Krakowa!

W dniu 23 lipca 2016 roku na ulicy Grodzkiej 20 otwarte zostały nowe Delikatey „Kocyk”
Foto:

Nowe Delikatesy mają bardzo dobrą lokalizację, gdyż znajdują się w samym centrum Krakowa. Krakowanie oraz licznie odwiedzający Kraków turyści mają możliwość zakupu w naszych nowych Delikatesach produktów smacznych i świeżych, dostarczanych od najlepszych i sprawdzonych producentów lokalnych jak i krajowych. Ceny jakie oferujemy naszym Klientom są takie same jak w pozostałych sklepach naszej sieci.

Dodatkowym atutem naszych Delikatesów jest wypiek świeżych bułeczek i innych produktów cukierniczych z półproduktów chłodzonych, a nie mrożonych. Każdy wielbiciel ciepłego i świeżego pieczywa znajdzie coś dla siebie.

W swoim asortymencie Delikatesy na Grodzkiej oferują również swoim Klientom nabiał, jarzyny, wędliny pakowane jednostkowo, artykuły ogólnospożywcze, chemię oraz małe agd.

Młodzież przebywająca w Krakowie na Światowych Dniach Młodzieży miała okazję zrobić zakupy w naszym nowym sklepie sprawnie, bez problemów i kolejek co utwierdziło nas w przekonaniu, że warto robić zakupy w Delikatesach „Kocyk”.

Serdecznie zapraszamy wszystkich mieszkańców Krakowa, okolicznych miejscowości oraz turystów do odwiedzenia naszych nowych Delikatesów!


Przepis Kocyka

Szybkie pączki

Przygotowanie

W garnku rozgrzewamy litr oleju, w którym będą smażone pączki.

Wszystkie składniki na pączki umieszczamy w misce i mieszamy widelcem. Ciasto będzie  robić się kleiste, ale nie dosypujemy więcej mąki, bo pączki wyjdą twarde i zbite.

Odmierzamy małe porcje ciasta za pomocą małej łyżeczki i umieszczamy je w garnku. Żeby ciasto łatwiej odchodziło od łyżeczki, warto łyżeczkę umoczyć w oleju przed nabraniem na nią ciasta. Pączki smażymy na złoty kolor z obu stron. Przekładamy na papierowy ręcznik, żeby odsączyć z tłuszczu. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladą. 

Wystudzone posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladą, pączki można podwać również same lub z marmoladą.

Składniki

  • 2 serki homogenizowane po 140 g
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dodatkowo 1 l oleju do smażenia

Zobacz cały przepis