Kocyk Delikatesy - jakość i tradycja
Zobacz gazetkę Zlokalizuj sklep
Wyszukaj
Newsletter Lista zakupów
0
Delikatesy Kocyk

Kocyk blisko Ciebie

zobacz na mapie

O nas

Historia firmy


Firma ''KOCYK'' jest polską, rodzinną firmą działającą na krakowskim rynku nieprzerwanie od ponad 10 lat. Inspiracją do stworzenia sieci delikatesów ''KOCYK'' była chęć wpierania polskiej tradycji handlowej oraz stworzenie miejsca, w którym sami chcielibyśmy robić zakupy.  

Naszą działalność rozpoczęliśmy w 2006 roku od otworzenia pierwszego sklepu na ulicy Miodowej i sukcesywnie co rok otwieraliśmy kolejne, a dzisiaj tworzymy już całą sieć delikatesów ''KOCYK'' mieszczących się w centrum Krakowa. Asortyment jaki oferujemy naszym Klientom obejmuje artykuły spożywcze, chemię, alkohole oraz wyroby tytoniowe.

Wyróżnia nas wysoka jakość i różnorodność produktów dostępnych tylko w sieciach ''KOCYK''. Nasze produkty są świeże, sprawdzone i zawsze w korzystnej cenie. Mamy stałych dostawców i zaufanych producentów. Dzięki profesjonalizmowi naszych pracowników i miłej atmosferze zakupy w naszej sieci są przyjemnością.

Naszym Klientom oferujemy produkty tradycyjne, pochodzące z lokalnego rynku, produkty importowane oraz wiele produktów znanych i cenionych marek.

Misja i cele

Nasza misja to wspieranie krakowskiego handlu,
a także inspirowanie Klientów do zakupu produktów wysokiej jakości.

Naszym głównym celem jest zadowolenie Klienta, chcemy przez czas być siecią delikatesów, w której zakupy będzie robić się z przyjemnością i do której Klient będzie wracał.

Nasz zespół

W sieci ''KOCYK'' zawsze panuje przyjazna i miła atmosfera pracy, która przekłada się na zadowolenie Klienta i wysoką jakość naszej obsługi.

Nasz zespół tworzą ludzie z doświadczeniem, energiczni, uprzejmie nastawieni do Klienta i zawsze pomocni.

Wyróżnienia i nagrody

Kliknij aby powiększyć

Przepis Kocyka

Szybkie pączki

Przygotowanie

W garnku rozgrzewamy litr oleju, w którym będą smażone pączki.

Wszystkie składniki na pączki umieszczamy w misce i mieszamy widelcem. Ciasto będzie  robić się kleiste, ale nie dosypujemy więcej mąki, bo pączki wyjdą twarde i zbite.

Odmierzamy małe porcje ciasta za pomocą małej łyżeczki i umieszczamy je w garnku. Żeby ciasto łatwiej odchodziło od łyżeczki, warto łyżeczkę umoczyć w oleju przed nabraniem na nią ciasta. Pączki smażymy na złoty kolor z obu stron. Przekładamy na papierowy ręcznik, żeby odsączyć z tłuszczu. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladą. 

Wystudzone posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladą, pączki można podwać również same lub z marmoladą.

Składniki

  • 2 serki homogenizowane po 140 g
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dodatkowo 1 l oleju do smażenia

Zobacz cały przepis