Kocyk Delikatesy - jakość i tradycja
Zobacz gazetkę Zlokalizuj sklep
Wyszukaj
Newsletter Lista zakupów
0
Delikatesy Kocyk

Kocyk blisko Ciebie

zobacz na mapie

Wydrukuj swoją etykietę na butelkę whisky

Wydrukuj swoją etykietę na butelkę whisky

Sprawdź jak możesz wydrukować swoją etykietę na butelkę whisky Grant's Family Reserve, Grant's 12 Year Old, Grant's Select Reserve oraz Tullamore Dew.
Fragment strony internetowej z kreatorem etykiet.
Foto: Fragment strony internetowej z kreatorem etykiet.

Miło nam poinformować, że jako jedyna sieć sklepów w Krakowie od kilku dni mamy zainstalowane w naszych delikatesach przy ulicy Karmelickiej 42 urządzenie do wydruku spersonalizowanych etykiet na butelki Grant's Family Reserve 0,7l, Grant's 12 Year Old 0,7l, Grant's Select Reserve 0,7l oraz Tullamore Dew 0,7l.

Kliknij tutaj aby stworzyć etykietę

Wejdź na stronę internetową, na której zaprojektujesz własną spersonalizowaną etykietę. Zostanie ona wydrukowana u nas w sklepie.

Uwaga! Aby odebrać etykietę musisz okazać paragon potwierdzający zakup w/w alkoholu w sieci sklepów Kocyk.

Oferta ważna do 31.12.2017 roku.

Przepis Kocyka

Szybkie pączki

Przygotowanie

W garnku rozgrzewamy litr oleju, w którym będą smażone pączki.

Wszystkie składniki na pączki umieszczamy w misce i mieszamy widelcem. Ciasto będzie  robić się kleiste, ale nie dosypujemy więcej mąki, bo pączki wyjdą twarde i zbite.

Odmierzamy małe porcje ciasta za pomocą małej łyżeczki i umieszczamy je w garnku. Żeby ciasto łatwiej odchodziło od łyżeczki, warto łyżeczkę umoczyć w oleju przed nabraniem na nią ciasta. Pączki smażymy na złoty kolor z obu stron. Przekładamy na papierowy ręcznik, żeby odsączyć z tłuszczu. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladą. 

Wystudzone posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladą, pączki można podwać również same lub z marmoladą.

Składniki

  • 2 serki homogenizowane po 140 g
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dodatkowo 1 l oleju do smażenia

Zobacz cały przepis