Kocyk Delikatesy - jakość i tradycja
Zobacz gazetkę Zlokalizuj sklep
Wyszukaj
Newsletter Lista zakupów
0
Delikatesy Kocyk

Kocyk blisko Ciebie

zobacz na mapie

Wygraweruj własną dedykację

Wygraweruj własną dedykację

Zapraszamy do wzięcia udziału w rewelacyjnej akcji świątecznej! Kup whisky Gentelman Jack i wygraweruj na butelce własną dedykację!
Tak może wyglądać Twoja butelka whisky
Foto: Tak może wyglądać Twoja butelka whisky

Każdy Klient, który zakupi w sklepach sieci Kocyk whisky Gentelman Jack o pojemnościach 0,7l i przedstawi dowód zakupu będzie mógł w dniach 21-23.12.2017 r. za darmo wygrawerować na butelce z tyłu i z przodu swoja własną dedykację.

Grawer będzie można wykonać w sklepie sieci Kocyk przy ul. Morawskiego 5 w godzinach od 11.00 do 19.00.

 

Jak wziąć udział w akcji?

 

1 krok

Odwiedź Delikatesy Kocyk i zakup whisky Gentleman Jack w butelce 0,7l lub 1,0l

Koniecznie zachowaj paragon jako dowów zakupu Gentleman Jack w Delikatesach Kocyk.

Krok 3

W dniach 21-23.12.2017 r. przyjdź z zakupioną butelką do naszych delikatesów przy ul. Morawskiego 5.
Pokaż dowód zakupu, aby w godzinach od 11:00 do 19:00 wykonać swój grawer!

 

Gdzie wykonasz grawer?

Delikatesy "KOCYK"
ul. Morawskiego 5
33-332 Kraków

Sprawdź lokalizację sklepu

 

Przepis Kocyka

Szybkie pączki

Przygotowanie

W garnku rozgrzewamy litr oleju, w którym będą smażone pączki.

Wszystkie składniki na pączki umieszczamy w misce i mieszamy widelcem. Ciasto będzie  robić się kleiste, ale nie dosypujemy więcej mąki, bo pączki wyjdą twarde i zbite.

Odmierzamy małe porcje ciasta za pomocą małej łyżeczki i umieszczamy je w garnku. Żeby ciasto łatwiej odchodziło od łyżeczki, warto łyżeczkę umoczyć w oleju przed nabraniem na nią ciasta. Pączki smażymy na złoty kolor z obu stron. Przekładamy na papierowy ręcznik, żeby odsączyć z tłuszczu. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladą. 

Wystudzone posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladą, pączki można podwać również same lub z marmoladą.

Składniki

  • 2 serki homogenizowane po 140 g
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dodatkowo 1 l oleju do smażenia

Zobacz cały przepis